Amerongen steunt BZV-Saskia: "Ik hoop dat ze krijgt wat ze zoekt"

Boerin Saskia zoekt een leuke man met Yvon Jaspers.
Boerin Saskia zoekt een leuke man met Yvon Jaspers. © KRO-NCRV/Linelle Deunk
AMERONGEN - Ruim 2,9 miljoen mensen keken gisteravond naar Boer zoekt Vrouw. Met daarin ook de Amerongse geitenboerin Saskia. De 53-jarige is nu veertien jaar weduwe en zoekt een nieuwe liefde. Ook in haar dorp hebben veel mensen de aflevering geboeid gekeken. Nu is het hopen op genoeg brieven.
Boerin Saskia uit Amerongen.
Boerin Saskia uit Amerongen. © KRO-NCRV/Linelle Deunk
Bij de bakker, de slijter en de bloemist in het dorp wordt erover gesproken. In elke winkel kent iemand Saskia wel. "Ik dacht dat ik een bekende aan tafel zag, dat is haar schoondochter. En inderdaad, dat was zo. En toen wisten we: dat zijn die mensen. Leuk!" Een andere vrouw voor de supermarkt pakt net haar boodschappentassen: "Ik kom zelf ook van de boerderij: leuk dat de vrouwen ook zoeken!"

GOEDLACHS

In de aflevering vertelt Saskia over haar bedrijf. Ze runde dat met haar man Henk, maar hij stierf na een kort ziekbed. Nu werkt ze op de boerderij met twee van haar drie zoons.Inmiddels staan er 400 geitjes op stal. Ze wilde in al die jaren wel daten, maar daar kwam het gewoon niet van. "Ik ben niet zo handig daarin, ben ik bang, hoor", lacht ze in de uitzending. Meer over Saskia leest u hier.
Een triest verhaal, als je alleen overblijft.
Frits Naafs, burgemeester Utrechtse Heuvelrug
Ook burgemeester Frits Naafs van de Utrechtse Heuvelrug heeft gekeken: "Het is een mooi programma natuurlijk! En er doet dus een inwoner uit mijn gemeente mee. Een triest verhaal, als je alleen overblijft en dan toch je bedrijf houden met drie kinderen. Dat is haar volgens mij goed gelukt." De burgemeester en inwoners wensen Saskia het allerbeste in haar zoektocht:
Inwoners wensen Saskia het allerbeste.

WACHTEN

Het wachten is nu op genoeg brieven voor Saskia om mee te doen met de rest van dit 10e seizoen. Dat weten we in het najaar. Maar gisteravond vlogen de #BZV-grappen ons alweer om de oren op Twitter. Wij kozen drie leuke over Saskia:
Het vervolg van Boer Zoekt Vrouw is binnenkort te zien bij KRO-NCRV.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.