Drie drugsdealers opgepakt in Rhenen, handlanger ontkomt

RHENEN - Drie mannen in Rhenen zijn gisteravond aangehouden onder verdenking van de handel in verschillende soorten drugs. Een vierde verdachte wist te ontsnappen.
De mannen trokken rond 19.00 uur de aandacht van de politie op een parkeerplaats langs de snelweg A15. Tussen twee naast elkaar geparkeerde auto's werden goederen overgedragen. De politie zette de achtervolging in in een onopvallende surveillancewagen, waarbij het rijgedrag van de auto's in het oog sprong. Zo sorteerden ze voor om rechtsaf te slaan en gingen vervolgens linksaf.

VLUCHT

In Rhenen parkeerden de auto's. De agenten spraken de bestuurders aan op hun rijgedrag. Daarbij zagen ze een plastic zakje liggen, dat gebruikt wordt als verpakkingsmateriaal voor hennep. De verdachten, 19, 20 en 27 jaar uit Rhenen en een 32-jarige uit het Gelderse Eck en Wiel, werden daarop gearresteerd. De oudste Rhenenaar sloeg echter op de vlucht.
De drie aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De 20-jarige verdachte had 23 ponypacks met amfetamine en 1000 euro contant geld in zijn onderbroek. Desondanks ontkende hij de eigenaar van de spullen te zijn.
De politie heeft tien mobiele telefoons in beslag genomen. Ook de auto's zijn geconfisqueerd. Bij onderzoek zijn daarin vandaag nog meerdere zakjes met in totaal ongeveer 60 gram hennep en hasj aangetroffen. De drie mannen zitten voorlopig vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.