Waterval in Soester zorgcentrum maakt grote indruk op bewoners

SOEST - Bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum Mariënhorst zijn nogal onder de indruk van het waterdrama van vannacht. 25 bewoners moesten worden geëvacueerd als gevolg van een gesprongen waterleiding. "Het is goed misgegaan."
"Je schrikt wel natuurlijk", zegt één van de bewoners tegen RTV Utrecht. Er is behoorlijk wat schade. "Onder de vloerbedekking is het nog helemaal vochtig. Je kan niet zonder schoenen binnenkomen."
Het water stroomde door de gangen via de trappenhuizen naar beneden. Inmiddels kunnen de meeste bewoners weer hun woning in. Bewonersconsulent Walter Kuivenhoven is druk met het herstel. "We hebben meteen ventilatoren en blowers neergezet. Zodat bewoners weer gezond en veilig kunnen wonen. Gelukkig doet die apparatuur wonderen. De vloerbedekking is alweer droog."
De broer van een bewoner zag de 'waterval' als eerste. "Ik dacht: wat een raar geluid joh. Ik deed de deur open zag een plas daar... Onvoorstelbaar."
Woonzorgcentrum Mariënhorst zit aan de Burgemeester Grothestraat in Soestdijk en is één van de bekendste seniorencomplexen van het dorp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.