FC Utrecht met matig gelijkspel tegen FC Groningen naar play-offs

UTRECHT - FC Utrecht heeft zich twee wedstrijden voor het einde van de competitie geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. Het had genoeg aan een 1-1 gelijkspel thuis tegen FC Groningen.
In aanloop naar de play-offs om Europees voetbal lijkt FC Utrecht een klein beetje van slag. Het gelijke spel spel betekende de vijfde opeenvolgende wedstrijd zonder overwinning voor de subtopper. Wel kwam de thuisclub snel op voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Willem Janssen. Voor Groningen, inmiddels gevrijwaard van zorgen om degradatie, maakte Tom van Weert uit een strafschop de 1-1.
De openingstreffer viel al na acht minuten. Janssen scoorde, na voorbereidend werk van Dario Dumic en -als wel vaker- de naar Feyenoord vertrekkende Yassin Ayoub. Even later was Gyrano Kerk dicht bij nummer twee. In vrije positie schoot hij echter net naast het door Sergio Padt verdedigde doel van de gasten.
Groningen liet zich echter niet onbetuigd. Een goed schot van het Japanse talent Ritsu Doan strandde op de vuisten van de Deense doelman David Jensen. Tom van Weert zag zijn inzet geblokt. Ongeveer 20 minuten voor tijd kreeg Groningen de strafschop. Scheidsrechter Ed Jansen zag een overtreding in een actie van Mark van der Maarel ten opzichte van Van Weert. Van Weert schoot zelf de strafschop in: 1-1.