Gerenoveerd Fort Honswijk weer open en te huur als kantoor

TULL EN 'T WAAL - Het monumentale Poortgebouw van Fort Honswijk bij Tull en 't Waal is donderdag feestelijk heropend. Maandenlang werkte een speciale aannemer aan de restauratie. De voormalige soldatenvertrekken zijn omgebouwd tot kantoorruimtes.
Het poortgebouw heeft de tand des tijds weliswaar doorstaan, maar het metselwerk was aangetast en ook de deuren en luiken konden wel een opknapbeurt gebruiken. In de vertrekken is een toilet en een keukenblok geplaatst.
Marleen Biesheuvel is een van de eerste huurders. "Ik hoorde dat de ruimte beschikbaar was en heb contact gezocht met de gemeente Houten (eigenaar van het fort, red.). Ik ben bezig met het opzetten van een eigen communicatiebureau en deze plek stal direct mijn hart. Het is een heerlijke plek om te werken. Enige nadeel is de sleutel. Die is origineel en zo'n 20 centimeter lang. Ik denk dat ik mijn tas er maar op aan moet passen", lacht ze.

OMSTREDEN

De plannen met Fort Honswijk zijn
. De gemeente kocht het fort voor een euro, maar om de kosten eruit te krijgen zijn zo'n 100.000 bezoekers per jaar nodig. Omwonenden zien dat niet zitten.
Maar volgens wethouder Herman Geerdes (VVD) zijn de partijen weer met elkaar in gesprek. "En dat verloopt goed, we werken nu heel nauw samen om de plannen vorm te geven. Binnenkort kunnen we daar meer over vertellen. Dit is een feestelijke dag. Het poortgebouw is prachtig geworden en het is mooi dat de eerste huurders er al in zitten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.