Celstraf voor dodelijk ongeluk A27 Eemnes

EEMNES - Een 33-jarige man die in 2016 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A27 bij Eemnes is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook krijgt hij een rijontzegging van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.
De Huizenaar reed met zijn Volvo met 175 km/u achterop een andere auto. De 23-jarige bestuurder van deze Volkswagen Caddy verloor de macht over het stuur en reed tegen een boom. De man overleefde het niet. De vriendin van het slachtoffer raakte zwaargewond.
De rechtbank is het met de officier van justitie eens dat er juridisch gezien sprake is van 'aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag' en vindt dat er reden is om in dit geval een hogere straf op te leggen dan gebruikelijk bij deze vorm van schuld.
Het wordt de man zwaar aangerekend dat hij is weggelopen naar een parkeerplaats in de buurt zonder zich om de slachtoffers te bekommeren. Hij belde zijn vader en schoof hem naar voren als bestuurder.
Omdat hij in eerste instantie verklaarde de bijrijder te zijn is geen alcoholtest bij de man afgenomen en is niet vast te stellen of hij te veel had gedronken. Een taakstraf is tegen deze achtergrond niet meer passend, zo oordeelt de rechtbank.
De veroordeling valt wel lager uit dan de strafeis van twee weken geleden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.