Burgemeester Van Zanen trapt schoonmaakdag af

UTRECHT - Samen met een groep schoolkinderen prikte burgemeester Jan van Zanen vanochtend afval in de wijk Rijnsweerd in Utrecht. Op deze manier trapte hij de Landelijke Opschoondag af. "Bewustwording helpt en daar moet je zo jong mogelijk mee beginnen."
Aan de opschoondag deden honderden kinderen in de provincie Utrecht mee. Doel is meer bewustzijn te creëren over de gevolgen van afval op straat. "We gaan op zoek naar zwerfafval en aan het eind van de dag gaan we er ook een aantal proefjes meedoen", vertelt een begeleidster van kinderopvang Partou. "Van colaflesjes worden bijvoorbeeld waterraketten gemaakt."
Burgemeester Van Zanen knutselde geen waterraketten, maar hielp vanochtend wel mee afvalprikken. "Ik heb jaren gewerkt voor de Reinigings- en Havendienst", vertelt hij. "Bewustwording helpt en daar moet je zo jong mogelijk mee beginnen."
Helene van Zutphen van NederlandSchoon is blij met de aandacht die het project krijgt. "Wij willen het overal schoon hebben", motiveert zij. Hoewel er vol goede moed aan de schoonmaakactie werd begonnen, is er in Rijnsweerd niet veel straatafval te vinden. Toch vindt Van Zutphen de dag nuttig. "Kinderen moeten leren dat als ze iets vinden, dat het daar niet hoort te liggen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.