Imam AlFitrah-moskee: Stem op DENK

UTRECHT - Suhayb Salam, imam bij de salafistische AlFitrah-moskee in Utrecht, roept moslims op om bij de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht te stemmen op DENK. Salam, die in Utrecht predikt bij de AlFitrah-moskee, zette zijn naam onder een gezamenlijk stemadvies van salafistische imams uit onder meer Amsterdam en Leidschendam-Voorburg.
De imams roepen in de verklaring moslims op om in grote getalen te gaan stemmen "om zodoende een positieve verandering teweeg te brengen, en om de rechts-extreme partijen niet de ruimte te geven om meer zetels te verkrijgen in deze gemeenten".
In grote steden, zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, zouden moslims volgens de imams op partijleden van DENK moeten stemmen. In Den Haag gaat het stemadvies naar de Partij van de Eenheid.
Op de lijst ondertekenaars staan verder Jneid Fawaz, de Haagse prediker die onlangs een gebiedsverbod kreeg voor delen van Den Haag omdat hij daar haatpreken afstak die zouden bijdragen aan het radicaliseringsproces van jongeren. Het volledige stemadvies is te lezen op de Facebook-pagina van Jneid Fawz.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.