Celstraffen voor kluisroof uit woning in Hoogland

HOOGLAND - Twee mannen van 21 en 23 jaar zijn veroordeeld voor de diefstal van een kluis uit een huis in Hoogland.
Door gebruik te maken van een breekijzer wisten de twee op 1 december vorig jaar de deur van de woning te forceren. Meerdere getuigen zagen hoe de mannen de kluis in een klaarstaande auto tilden. Volgens de rechtbank was er sprake van een 'nauwe en bewuste samenwerking' tussen de verdachten. De gealarmeerde politie wist de auto met drie inzittenden staande te houden. Op de achterbank lagen twee breekijzers.
De 21-jarige man uit Huizen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden. De rechtbank weegt strafverzwarend mee dat de man geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn handelen. Ook is hij eerder veroordeeld voor het plegen van vermogensdelicten. Vanwege deze eerdere veroordeelding moet de man een voorwaardelijk opgelegde straf van twee maanden alsnog uitzitten.
De 23-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 90 dagen, waarvan 56 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast moet hij een taakstraf van 120 uur uitvoeren. De derde verdachte staat later terecht voor de woninginbraak en diefstal van de kluis.
Het OM had tot acht maanden cel geëist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.