Troupée en Venema opgeroepen voor jeugdteams Oranje

UTRECHT - Giovanni Troupée behoort tot de voorselectie van Oranje onder 20. De FC Utrecht-verdediger kwam nog niet eerder voor dat elftal uit, wel voor Onder 19.
Volgende week maakt bondscoach Peter van der Veen zijn definitieve selectie bekend voor het oefenduel tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Die wedstrijd is op 27 maart in Zeist.

VENEMA

Ook FC Utrecht-spits Nick Venema kreeg vandaag goed nieuws uit Zeist. De geboren Austerlitzer zit in de voorselectie van Oranje onder 19. Dat team speelt eind maart EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen, Schotland en Duitsland.
Venema speelde vorig jaar ook al twee wedstrijden voor Oranje onder 19. Hij deed tot nu toe zes keer mee met FC Utrecht in de Eredivisie. Zijn meeste duels speelt hij voor Jong FC Utrecht in de Jupiler League.

MATTHIJS DE LIGT

In de voorselectie van het grote Oranje zitten geen FC Utrecht-spelers. Wel ruimde de nieuwe bondscoach Ronald Koeman een plekje in voor Ajacied Matthijs de Ligt uit Abcoude. Utrechter Wesley Sneijder zit er niet meer bij, hij
in overleg met Koeman onlangs zijn interlandcarrière.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.