"Verdwijnen brievenbussen zorgelijk voor ouderen"

LOENEN AAN DE VECHT - Over een paar weken zijn er 350 brievenbussen minder in de provincie Utrecht. PostNL haalt ze weg omdat steeds minder mensen brieven versturen. Seniorenorganisatie KBO-PCOB merkt onder ouderen veel onrust.
Volgens de seniorenorganisatie is het niet alleen het verdwijnen van de brievenbus die voor onrust zorgt onder ouderen: "Ook over betaalautomaten en banken die sluiten zijn zorgen. Allerlei voorzieningen verdwijnen in het leven van senioren. Daardoor is het minder makkelijk om zelfstandig te blijven wonen en al je zaken zelf te blijven regelen."
Een van de brievenbussen die verdwijnt staat bij de seniorenwoningen aan het Hoefijzer in Loenen aan de Vecht. Teunis Rozenberg woont ernaast en ziet dat er nog veel gebruik wordt gemaakt van de bus: "Dat komt ook omdat de containers er net naast staan. Dus mensen die hun plastic komen weggooien, doen meteen dan even een kaartje of een brief op de bus."

MAILEN

Brieven zijn minder populair doordat mensen steeds meer mailen en appen. Bijna alles kun je via het internet regelen, maar een kleine groep heeft geen computer en is daarmee afhankelijk van de brievenbus. PostNL zegt: "We halen niet zomaar brievenbussen weg en daaraan voorafgaand hebben we een uitgebreid traject gehad waarin we gevraagd hebben, welke bussen moeten echt blijven omdat bepaalde groeperingen daaraan behoefte hebben."
Vanaf 24 maart worden de 350 brievenbussen weggehaald uit de provincie Utrecht. Een overzicht van alle brievenbussen die verdwijnen in de provincie, is hier te vinden. De KBO-PCOB adviseert mensen die de brievenbus graag willen houden een brief te sturen naar PostNL: "Waarin u duidelijk maakt wat het voor uw situatie betekent."

Verdwijnen brievenbussen is klap voor ouderen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.