UKiest: de dag van Veenendaal

VEENENDAAL - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen staat elke dag een gemeente centraal. Vandaag is het de beurt aan Veenendaal.
In deze gemeente hebben stemmers de keus uit maarliefst dertien partijen. ChristenUnie, SGP, D66, VVD, ProVeenendaal, CDA, LokaalVeenendaal, SP, PVDA en GroenLinks waren al bekend. Daarnaast doen nog drie partijen voor het eerst mee aan verkiezingen: DENK, Jezusleeft en JouwVeenendaal.

RADIO

Eén van de uitdagingen die de partijen straks krijgen is het bruisend maken van het stadscentrum. Het lukte al een beetje met het stadsstrand, maar ondertussen staat 16 procent van de winkels leeg en nog steeds vertrekken ondernemers uit het stadje. Volgens sommige partijen moet er iets gebeuren, maar van de christelijke partijen mag dat weer niet te ver gaan.
Verslaggever Marco Geijtenbeek nam een kijkje op het stadsstrand. Daar sprak hij André Merlijn, een van de initiatiefnemers. "Vanaf ongeveer mei, als de programmering echt losgaat, is het hier feest. Het voorziet in een bepaalde behoefte die mensen hebben. Vooral de activiteiten hier werken ook aantrekkend voor winkeliers en horeca. Ik denk dat Veenendaal heel erg in beweging is."

UVANDAAG

Lijsttrekkers Kees Lochtenberg (LokaalVeenendaal) en Engbert Stroobosscher (ChristenUnie) schoven aan in de studio. Zij discussieerden over bereikbaarheid, de veelbesproken
en natuurlijk de aantrekkingskracht van het centrum. Het hele gesprek is boven dit artikel te bekijken.
Veenendaal heeft ook een speciale verkiezingspagina. Die is hier te vinden.

Verslag vanaf het stadsstrand in Veenendaal
Waarnemend burgemeester Piet Zoon van Veenendaal te gast op Radio M
Kees Lochtenberg (LokaalVeenendaal) en Engbert Stroobosscher (ChristenUnie) in UVandaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.