Miljoenen voor TivoliVredenburg dankzij gemeentelijke verkoop villa

UTRECHT - De gemeente Utrecht verkoopt het Fentener van Vlissingenhuis aan de Maliebaan onderhands voor 1,9 miljoen euro. De netto opbrengst komt geheel ten goede aan TivoliVredenburg en is bedoeld om sponsortekorten bij het muziekpaleis weg te werken. Dat heeft het college van Utrecht vandaag bekend gemaakt.
Tot enkele jaren geleden was de Kunstuitleen gevestigd in het gebouw. Na de verkoop zal de villa op Maliebaan 42 weer een woonfunctie krijgen. De nieuwe eigenaar zal het pand verbouwen, maar houdt daarbij rekening met het historische ontwerp van Leon Springer.
Utrecht kreeg het rijksmonument in 1951 als geschenk van de naamgever, onder de voorwaarde dat het pand "uitsluitend voor culturele of representatieve doeleinden" zou worden gebruikt. De besteding van de netto-opbrenst van de verkoop voor een cultureel doel wordt gezien als "zo dicht mogelijk bij de intentie van de oorspronkelijke gever".
De gemeente heeft overlegd met de erfgenamen van de heer Fentener van Vlissingen, de partijen zijn hierbij op het doel TivoliVredenburg uitgekomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.