Familie Hoolwerf grijpt naast de prijzen bij natuurijsmarathon

EEMDIJK/ABCOUDE - De drie telgen van de familie Hoolwerf zijn er niet in geslaagd de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen te winnen. De broers Bart en Evert en hun neef Willem uit Eemdijk moesten de overwinning laten aan Simon Schouten.
Bart Hoolwerf (20) startte in een rood-wit-blauw pak omdat hij eerder deze maand het NK op de Oostenrijkse Weissensee won. Maar hij moest de strijd staken vanwege een kromme schaats.
Zijn twee jaar oudere broer Evert zat lange tijd in de kopgroep. Vooraf zag hij zichzelf als kanshebber voor de eindzege, maar uiteindelijk slaagde hij er niet in te finishen. Ook neef Willem kwam niet over de finish.

SNOEK BESTE UTRECHTER

Dus kwam de 25-jarige Robin Snoek uit Abcoude als beste Utrechter over de finish. Hij werd elfde. Niels Immerzeel uit Wilnis werd 35e. De zege ging naar Simon Schouten uit het West-Friese Andijk. Sjoerd den Hertog werd tweede en Bob de Vries, die eerder deze maand nog meedeed aan de Olympische Spelen in Pyeongchang, finishte als derde.

VROUWEN

Bij de vrouwen deden geen Utrechtse deelnemers mee. Manon Kamminga uit Heerenveen won, Elma de Vries werd tweede en Beau Wagemaker derde.

EERSTE MARATHON

Haaksbergen was samen met Arnhem, Veenoord en Noordlaren in de race voor de eerste marathon op natuurijs van dit seizoen. De KNSB oordeelde dat de beste schaatsvloer in Twente lag. Waar de marathonschaatsers vorig seizoen genoegen moesten nemen met één krachtmeting op natuurijs, daar kunnen ze donderdag alweer aan de slag in Arnhem.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.