Deze week in het nieuws: brand in kippenschuur, auto-ongeluk en vrieskou

PROVINCIE UTRECHT - Het is bijna gebruikelijk dat het tragische nieuws de meeste aandacht krijgt. Dat is deze week niet anders. De brand in de Woudenbergse schuur waarbij zeker 30.000 kippen het leven lieten, werd veruit het meest bekeken op de site van RTV Utrecht. Een andere kliktopper de afgelopen week was een zwaar ongeluk zondagochtend vroeg in de Utrechtse binnenstad.
Voor de tweede keer in acht maanden tijd is in Woudenberg een zeer grote brand uitgebroken in een kippenschuur. Er zijn daarbij 30.000 kippen overleden, meldde de brandweer. Afgelopen juni brak ook al brand uit in de schuur aan de Laagerfseweg. Toen kwamen 80.000 kippen om het leven.
Er komt morgen een wake voor de kippen die omkwamen bij de brand. De organisatie is in handen van Burning Souls, een platform voor verandering in de regelgeving rond stallen en schuren. Bezoekers van de bijeenkomst is gevraagd bloemen mee te nemen. De SP heeft Kamervragen gesteld over de brand.
In Utrecht zijn zondagochtend drie mensen gewond geraakt bij een ernstig verkeersongeluk. Het gebeurde om 5.15 uur op de kruising van de Catharijnesingel met het Smakkelaarsveld. Hoe het ongeluk precies gebeurde is niet duidelijk; bekend is alleen dat er in ieder geval twee auto's bij betrokken waren. Een van de wagens raakte zwaar beschadigd.
De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeluk was de kruising een tijdje afgesloten.
Gelukkiger was er ook vrolijker nieuws - voor schaatsfans althans. Want het wordt koud, Siberisch koud, de komende week. De weerberichten spreken zelfs van min 10 graden.
Diverse ijsclubs in de provincie Utrecht hopen dit weekend al open te kunnen gaan. Om de ijsgroei te bevorderen is ook al een vaarverbod ingesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.