Meer drugslabs in Utrecht door wereldwijde vraag naar xtc

Politie bij drugslab in Veenendaal.
Politie bij drugslab in Veenendaal. © Koen Laureij
PROVINCIE UTRECHT - De wereldwijde vraag naar xtc blijft stijgen en dat is ook in de provincie Utrecht te merken. Zo ontdekte de politie vorig jaar meer productielocaties en dumpplekken van synthetische drugs dan het jaar ervoor.
Uit Europese cijfers blijkt dat er vorig jaar in de provincie Utrecht zes productielocaties werden opgerold. In de jaren ervoor hing dat getal rond de twee. Ook werd er meer afval gedumpt. Vaak worden na de productie van synthetische drugs de gebruikte chemicaliën in vaten in de open lucht gedumpt.
Het is goed te merken dat er vooral in de provincie Noord-Brabant veel synthetische drugs worden geproduceerd. Daar werden 27 drugslabs door de politie opgerold, het meeste van alle provincies in Nederland. Ook troffen agenten 206 keer drugsafval aan. Het jaar ervoor was dat maar 177 keer.
Het aanpakken van de productie van xtc is niet makkelijk. Veel materialen en chemicaliën die nodig zijn voor de productie van de drugs zijn legaal verkrijgbaar en te importeren vanuit China.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.