FC Utrecht stijgt naar plaats 5 na zege op Excelsior

© FCUPhoto
UTRECHT - FC Utrecht heeft de eredivisie goed hervat na de interlandbreak. In Stadion Galgenwaard wist de ploeg van Erik ten Hag met 3-1 te winnen van Excelsior.
Utrecht kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong via Cyriel Dessers. Hij kon de bal in het lege doel schieten nadat Gyrano Kerk goed had doorgejaagd en er zo de kans schonk aan de Belg. Utrecht werd in het verloop van de eerste helft steeds slordiger. Doelman David Jensen was een aantal keer belangrijk.
Utrecht kwam goed uit de kleedkamer tegen de Rotterdammers die dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd verloren. Tien minuten na rust schoot Yassin Ayoub vanaf 20 meter de bal verwoestend hard in de kruising en zette zijn ploeg daarmee op 2-0. Nog geen tien minuten later kwam Utrecht op 3-0 via Willem Janssen. De Utrechtse aanvoerder kopte de bal knap binnen uit een hoekschop. In het slot van de wedstrijd tekende Zakaria El Azzouzi voor de eretreffer names de Rotterdammers.
7' Cyriel Dessers [1-0]
56' Yassin Ayoub [2-0]
64' Willem Janssen [3-0]
89' Zakaria El Azzouzi [3-1]
Utrecht, dat negende stond, staat na de overwinning op Excelsior vijfde in de eredivisie.

Willem Janssen:"Lekker dat die er vandaag vanuit een corner invalt"
Yassin Ayoub:"Niet nadenken, gewoon doen"
Mark van der Maarel:"Fantastisch dat die fanclub er is"
Erik ten Hag:"In deze fase intresseert de stand mij niet, het gaat om het proces"