Grote sigarettenroof Albert Heijn Vleuten mislukt, ravage in supermarkt

© Politie Utrecht
VLEUTEN - Twee sigarettendieven zijn vannacht aangehouden na een snelkraak bij Albert Heijn in Vleuten. Dat was mede te danken aan alerte getuigen die 112 belden.
Agenten die op de melding afkwamen, zagen nog net twee scooters wegrijden. Daarop zetten ze de achtervolging in. Een van de vluchters droeg een grote zak op zijn rug. Tijdens de achtervolging gooide hij die weg.
Een van de scooterrijders scheurde over grasvelden en kwam ten val. Agenten konden daarop een verdachte meteen aanhouden. Even later wisten ze ook een andere man op te pakken die was weggerend. Bij deze aanhouding zette de politie pepperspray in. De verdachten op de andere scooter wisten te ontkomen.
Bij de roof was voor enkele duizenden euro's aan sigaretten gestolen. De daders hebben met grof geweld de glazen deur van het Albert Heijn-filiaal ingeramd. Volgens de politie was het ook in de winkel een ravage.
De aangehouden verdachten zijn beiden 18 jaar en afkomstig uit Vleuten en Utrecht. De politie is op zoek naar mensen die wat hebben gezien tijdens en na de inbraak. Ook mensen die de politie hebben gealarmeerd, maar die nog niet zijn gehoord wordt verzocht contact op te nemen. Verder is de politie op zoek naar het gebruikte breekvoorwerp, vermoedelijk een grote voorhamer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.