Hercules met opgeheven hoofd uit de beker

Het duel werd gespeeld in de Galgenwaard.
Het duel werd gespeeld in de Galgenwaard. © RTV Utrecht / Tom Druppers
UTRECHT - Hercules is in de eerste ronde van de KNVB-beker uitgeschakeld. De Utrechtse Derde Divisionist voetbalde een helft goed mee met Eredivisionist FC Groningen, maar verloor in de Galgenwaard met 2-4.
FC Groningen startte zoals verwacht als aanvallende partij, maar werd in de openingsfase nooit gevaarlijk. De eerste keer dat Hercules de middellijn overstak was het wel direct raak. Fouad Belarbi liet de Galgenwaard ontploffen door de 1-0 te scoren.
Omdat Groningen aanvallend onmachtig was, leek Hercules zelfs met 1-0 de rust te halen, maar via Oussama Idrissi werd het in de veertigste minuut toch 1-1.
In de tweede helft kwam FC Groningen al binnen de minuut op 1-2 door invaller Ritsu Doan. Twintig minuten later was de wedstrijd gespeeld toen doelman Fons Mulder kansloos was op een vrije trap van Juninho Bacuna.
Na de 1-4 van Ajdin Hrustic liet Leroy Oehlers de Galgenwaard nog een keer ontploffen en bepaalde de eindstand op 2-4.

Eric Speelziek: Die ovatie bij rust was terecht
Kevin Ligtermoet: Het was TOP om in het stadion te spelen
Leroy Oehlers: Scoren in de Galgenwaard, zo gaaf