FC Utrecht eerste koploper eredivisie

Dessers juicht na een van zijn twee goals
Dessers juicht na een van zijn twee goals © FCU Photo
UTRECHT - FC Utrecht is de eerste koploper van het nieuwe seizoen in de eredivisie. De club won vrijdag de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (0-3). Cyriel Dessers (2) en Sander van de Streek, vorig seizoen allebei actief in de Jupiler League, maakten het verschil.
De eerste goal van het seizoen had een zweem van buitenspel. Dessers kreeg het voordeel van de twijfel toen zijn ploeggenoot Gyrano Kerk hard op de lat schoot. Opvallend was dat Dessers ook het laatste doelpunt van het vorige seizoen maakte. Hij deed dat in de finale van de play-offs voor promotie en degradatie namens NAC bij NEC.

GEBLESSEERD

Niet alleen vanwege de openingstreffer was het jammer dat er waarschijnlijk pas volgend seizoen een videoscheidsrechter bij ieder duel in de eredivisie aanwezig is. Arbiter Ed Janssen zag ook niet goed hoe Danny Bakker zowel Anouar Kali als Yassin Ayoub uit de wedstrijd schopte. Beiden moesten het veld geblesseerd verlaten, maar de ADO-speler kwam er mee weg.
FC Utrecht was de betere ploeg met al vier duels in de voorronden van de Europa League in de benen. Het elftal van Erik ten Hag ontsnapte wel toen Sheraldo Becker al in de tweede minuut alleen op doelman David Jensen mocht aflopen. De Deen, die vorig seizoen al zo vaak de 'nul' hield, keepte voortreffelijk en pakte meteen zijn eerste clean sheet van het seizoen.

TWEEDE TREFFER

Bij Bjørn Johnsen kreeg hij wat hulp, de nieuwe Noorse spits van ADO schoot op de paal. Sander van de Streek, vorig seizoen actief voor SC Cambuur, haalde in de 55e minuut met een kopbal veel spanning uit de wedstrijd (0-2). In de slotfase besliste Dessers de ontmoeting definitief met zijn tweede treffer.

Mark van der Maarel: "Ook de scheidsrechter moet er weer even in komen"
Cyriel Dessers: "Dit was een droomdebuut"
Erik ten Hag: "Koploper; dat is een felicitatie waard"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.