Tientallen FC Utrecht-fans gearresteerd in Utrecht

UTRECHT - In het centrum van Utrecht zijn 34 supporters opgepakt. Op het Lepelenburg zochten ze de confrontatie met fans van de Poolse club Lech Poznan. Volgens de politie zijn de arrestanten allen supporter van FC Utrecht.
"Deze groep FC Utrechtsupporters wilde een confrontatie uitlokken met de Poolse fans. Daarbij gebruikten ze afgebroken glaswerk en vuurwerk", aldus een woordvoerder van de politie. "We hebben geen Poolse supporters aangehouden". De 34 FC Utrechtsupporters zitten nu vast. Het is niet bekend of en wanneer ze weer vrij komen om de wedstrijd van morgenavond mee te maken. "Het Openbaar Ministerie bekijkt hoe lang deze groep vast blijft zitten".

MAATREGELEN

In de stad is veel extra politie op de been. Er rijden ME-busjes door de stad en agenten staan bij onder andere Lepelenburg en De Neude opgesteld. De gemeente heeft extra veiligheidsmaatregelen aangekondigd rond de risicowedstrijd morgenavond tussen FC Utrecht en Lech Poznan.
De gemeente verwacht dat er 1100 tot 1200 Poolse fans naar de stad komen. Burgemeester Van Zanen hoopt op een gemoedelijke sfeer. "Voor een deel supporters die een leuke wedstrijd willen zien. Echter, we zijn ons ook bewust van de reputatie van een harde kern van de supporters van de club."

WEDSTRIJDDAG

Ook donderdag zal extra politie op de been zijn, zowel rond het stadion als in het centrum van de stad. Ook zijn er in het stadion meer stewards dan normaal en geldt er rond de Galgenwaard een alcoholverbod. "Als de omstandigheden daartoe aanleiding geven, staan we klaar om snel en stevig in te grijpen en onrust of escalatie te voorkomen", aldus Van Zanen.
De fans van FC Utrecht kunnen voor de wedstrijd terecht op de Neude. Supporters van Lech Poznan verzamelen op de P2-parkeerplaats van de Jaarbeurs. Daar kunnen ze op de bus stappen richting het stadion.
De wedstrijd donderdag begint om 19.00 uur in stadion Galgenwaard.

Burgemeester Van Zanen over de maatregelen.
Extra politie ingezet in centrum van Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.