UIT!: Eerste weekend Parade in Utrecht

UTRECHT - De Parade is nu een weekend bezig in Utrecht. Het rondtrekkende theaterfestival begon vrijdagavond in de stralende zon en daardoor was het meteen druk in het Moreelsepark.
UIT! proefde de sfeer op die eerste avond Parade in de stad. Presentatrice Caroline Geijsman nam een kijkje achter de schermen bij de goed ontvangen voorstelling van de Wëreldbänd. De aflevering is te zien als video bij dit artikel.

THUIS

Voor de Utrechtse Yannick van de Velde, bekend van Rundfunk, is spelen op de Parade een thuiswedstrijd: "Ik kwam vroeger ook altijd hier op de Parade. Mijn middelbare school-vriendengroep is er, m'n ouders komen kijken. Dit voelt als thuiskomen."
Maar ook bij bezoekers valt het in de smaak. Of ze nou een voorstelling bezoeken of niet, de sfeer is top. "Die is zo lekker. Het is de moeite al waard om lekker buiten te blijven", aldus één van de bezoekers.
De Parade is nog tot 6 augustus in Utrecht. Daarna trekt het door naar Amsterdam.

SPAKENBURG

Volgende week is UIT! op de Spakenburgse Dagen. In de zomer staat het dorp wekenlang op z'n kop één keer in de week. Presentatrice Caroline Geijsman trekt dan de klederdracht aan van de Spakenburgse dames.

UIT! op de Parade in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.