Haringtest: "Beste haring van de regio koop je in Nieuwegein"

PROVINCIE UTRECHT - De lekkerste Hollandsche Nieuwe van de provincie Utrecht is te vinden in Nieuwegein. Dat blijkt uit de jaarlijkse haringtest van het AD. De haring van Sanny Bont krijgt een 9.
De jury zette de vis van de Nieuwegeinse ondernemer op de elfde plek. "Een haring met alleen maar positieve kenmerken. Volle romige smaak, fris en zilt. Een uitstapje waard voor de echte haringliefhebber", schrijft de krant. Het enige minpuntje is volgens de jury dat er te veel bacteriën op de vis werden aangetroffen.

GOEDE ZAKEN

Ook andere Utrechtse ondernemers deden goede zaken volgens de jury. De Utrechtse viszaak Visgilde Lijffijt & De Jong behaalde met een 9- de vijftiende plek op de ranglijst. Lindsey's Vissopeciaalzaak in Wijk bij Duurstede werd vierendertigste met een 8,5.
Oppidium Heinen Vis in Amersfoort is de op een na slechtst scorende Utrechtse viszaak volgens de test. De viswinkel is door de jury op de 131e plek gezet. De Viszaak in Driebergen eindigde op de 135e plaats.

VERKOOPTEMPERATUUR

Uit de jaarlijkse Nationale Haringtest van het AD blijkt dat veel bedrijven zich niet houden aan de maximale verkooptemperatuur van 7 graden. Van de 148 bezochte adressen hielden 69 zich niet aan die regel uit de Warenwet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.