A2 bij Nieuwegein weer open na vondst verdacht pakket, toch geen explosief

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - Het verdachte pakket dat woensdagochtend werd gevonden langs de A2 bij Nieuwegein/IJsselstein is toch geen explosief.
Hulpdiensten gingen daar aanvankelijk wel vanuit en namen het zekere voor het onzekere door tussen 11.00 en 12.00 uur de hele snelweg tussen Nieuwegein-Zuid en IJsselstein af te sluiten.
Maar uiteindelijk bleek dat het om een nep-explosief ging. "Waarschijnlijk was het achtergelaten in het kader van een speurtocht", zegt de politie.
Er heeft behoorlijk veel file gestaan vanwege de afsluiting. Het object lag tussen de N210 en de A2. De explosievenopruimingsdienst werd ingeschakeld, met behulp van een robot kwamen zij erachter dat het niet om een bom ging.

LEEK OP EEN EXPLOSIEF

Eerder zei verslaggever Sem van der Wal: "Het lijkt echt op een explosief. Het is een met touw aan elkaar gebonden pakketje. En er loopt ook een soort draad."
Onze verslaggever deed live op Facebook verslag van de gebeurtenissen bij de snelweg.

WEILAND

Het pakket lag in een weiland bij het Hooglands Jaagpad, onder de A2 langs de Hollandsche IJssel. Ook de IJsselsteinseweg was afgesloten voor verkeer.

Politie zet gebied af na vondst verdacht object

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.