Organisatie Bevrijdingsfestival klaar voor "mooi feest"

UTRECHT - Koningsdag moet nog beginnen maar ondertussen wordt achter de schermen al maanden gewerkt aan het Bevrijdingsfestival. Op 5 mei staat Utrecht in het teken van de bevrijding.
Het thema is Geef vrijheid door. Dat komt op verschillende manieren terug, zegt Tineke Teerink van het Bevrijdingsfestival. "Er is een quiz, poëziebijdragen en op het podium dat we sinds vorig jaar in samenwerking met de Nederlandse Popacademie staan hebben alle optredende artiesten een eigen nummer geschreven over het thema."
Grote acts in park Transwijk zijn Blaudzun, Kenny B. en My Baby. "Room Eleven staat exclusief in Utrecht," zegt Teerink. "Die zijn met een comeback-tourtje bezig gewest en nu dit grote festival."
Alle puntjes worden momenteel op de i gezet. "Het is nu een kwestie van zorgen dat de afspraken met de leveranciers zijn en dat alles op de juiste plek terechtkomt."
Voor het zover is, zoekt de organisatie nog vrijwilligers. "Met name achter de bar kunnen we nog wel wat mensen gebruiken", zegt Teerink. Op de site van het evenement is meer informatie te vinden.

Gesprek met Tineke Terink van de organisatie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.