Dagenlang vermiste Utrechter klom over hek verpleeghuis

UTRECHT - Ebere Okafor, de 60-jarige Utrechter die de afgelopen drie dagen vermist was, ontsnapte zaterdagmiddag uit een verpleeginstelling van AxionContinu in Kanaleneiland. Hij is waarschijnlijk over het hek geklommen.
"We hebben alle camerabeelden bekeken en hij is niet door de voordeur of via een zij-ingang eruit gegaan. We staan met z'n allen scherp en zijn aan het kijken hoe we dit kunnen voorkomen", vertelt afdelingsmanager Ragonda van der Spek, die dolblij is dat man levend is gevonden.

VITAAL

"Deze bewoner is nog jong en vitaal. Het is bij ons nog nooit gebeurd dat iemand over een hek is geklommen, zoals we vermoeden. Bewoners zijn daar over algemeen niet toe in staat. Hij is dat wel. Daar moeten we zelf wel wat mee doen."
Ebere is drie dagen weg geweest. Maandag verspreidde de politie een foto van hem. Dinsdag werd hij opgemerkt op het Centraal Station van Den Haag, waar hij verward rondliep.

VERMOEID

Van der Spek heeft de man zelf opgehaald. "Meneer is zeer vermoeid. Hij heeft geen medicijnen gehad. Ik denk dat hij ook slecht gegeten en gedronken heeft. Nu is de arts bij hem", vertelt ze. "De vragen branden op mijn lippen, maar ik zag hoe moe hij was. Dus dat komt later wel. Maar zeker, ik heb een hoop vragen, maar of ik alle antwoorden krijg is een tweede. Het is het belangrijkste dat hij redelijk ongeschonden terug is."

Interview met afdelingsmanager

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.