Deze week in het nieuws: Boegemzalf voor verbrande baby en Broodje Ploff

PROVINCIE UTRECHT - De discussie over het omstreden geneesmiddel boegemzalf was het best gelezen nieuwsbericht deze week bij RTV Utrecht. Ook de mysterieuze mishandeling op de Straatweg en het trieste nieuws over Broodje Ploff waren populair.
1. BOEGEMZALF
Medici plaatsen al jarenlang grote vraagtekens bij boegemzalf, maar in Bunschoten zijn ze er heilig van overtuigd: het spul werkt uitstekend tegen brandwonden. Dus toen baby Djaiden hete thee over zich heen kreeg twijfelde vader Werner geen moment. Hij smeerde zijn zoon in met boegem.
Met resultaat. De wonden verdwenen en de baby heeft geen pijn meer gehad, zegt Werner in een post op Facebook. "Tegen alle advies van 't ziekenhuis."
Het bericht van de Bunschoter op Facebook leverde veel reacties op. Opvallend: vrijwel iedereen is positief over boegem. Maar huisarts Monique Munters houdt voet bij stuk. "Het is troep. Het doet niet meer dan vaseline. Dat het nu werkt is volstrekt toeval. Tweedegraads brandwonden moet de dokter behandelen."
2. MISHANDELING
Wat was er donderdagavond aan de hand op de Amsterdamsestraatweg? Er zou een schietpartij zijn, later werd gesproken over een steekwapen en uiteindelijk bleek dat het 'slechts' ging om een mishandeling.
Maar de commotie in de buurt was er niet minder om. Een traumahelikopter landde midden in het Springerpark en omstanders wezen een verdachte aan die even later onschuldig bleek.
Al met al trok het incident veel aandacht. Het bericht over de mishandeling was het op één na meest gelezen bericht van de week.
3. BROODJE PLOFF
Utrecht rouwt. Broodje Ploff, hét walhalla van snackminnaars en pleisterplaats van nachtelijke stappers, stopt ermee. Eigenaresse Melissa Ma heeft er geen zin meer in en de uitbater van Ubica neemt het pand over om Broodje Ploff om te toveren tot een "kwaliteits-eetcafé met speciaalbieren en spannende wijnen".
Tot afgrijzen van vele Utrechters. Het bericht leverde op Facebook ruim tweeduizend huilende smileys op. Andre reageerde: "Gadverdamme. De zoveelste hipster (kwaliteits)tent. Jammer dat Utrecht veryupt."
Ook Michiel zit stuk. "Niet nog een kwaliteits-eetcafé! Daar loopt het hier onderhand over van. ;-) Heel wat katers op voorhand weten weg te eten hier."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.