Nesu bezoekt FC Utrecht: ik wil de fans weer zien

UTRECHT - Voormalig FC Utrecht-speler Mihai Nesu heeft een bezoek gebracht aan zijn oude club. De Roemeen haalde in de Galgenwaard herinneringen op en leidde een aantal vrienden rond in het stadion.
Nesu brak in 2011 zijn nekwervel bij een botsing op de training. Hij raakte verlamd en zit nog altijd in een rolstoel. Nesu kwam woensdag naar Nederland voor bezoeken aan De Hoogstraat Revalidatie en het UMC.

AUTO

De trip vanuit Boekarest maakte de oud-speler per auto, samen met drie vrienden. "Dat is intensief en vermoeiend, maar door veel tussenstops te maken is het te doen. Het reizen in mijn aangepaste auto is voor mij, ook vanwege mijn rolstoel, veel prettiger dan met het vliegtuig reizen, want daarin kan ik mijn rolstoel niet meenemen", vertelt Nesu op de site van FC Utrecht.

OPGEWEKT

De Roemeen verraste oud-collega Marianne Werdler, die erg veel voor hem heeft betekend, met een bos bloemen. "Mihai was bijzonder opgewekt", vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik. "Het gaat goed met zijn foundation in Roemenië en hij was overduidelijk blij weer even bij FC Utrecht te zijn. Ik heb hem de afgelopen jaren nooit zo happy gezien als nu. Hij gaf zelf ook aan zich heel goed te voelen."
Tijdens het rondleiden van zijn vrienden kwam Nesu in het FC Utrecht Museum ook zijn eigen vitrine tegen. "Zijn vrienden vonden het prachtig om te zien dat hun maatje hier bij FC Utrecht niet is vergeten. Ze maakten foto's van de Nesu-expositie en Mihai was er trots op dat zijn vrienden zo enthousiast waren."

HERSTEL

Ook lichamelijk gaat het volgens FC Utrecht naar omstandigheden goed met Nesu. Dagelijks ondergaat hij fysiotherapie en werkt hij trainingen af die meer dan vijf uur duren. Nog altijd zijn er stapjes van herstel waarneembaar, laat de club weten.

WEDSTRIJD KIJKEN

Nesu wil later dit jaar voor een wat langere periode naar Nederland komen en dan ook een wedstrijd van FC Utrecht bijwonen. "Die sfeer weer eens meemaken, de fans weer kunnen zien: dáár kijk ik naar uit. FC Utrecht heeft nog altijd een heel aparte plek in mijn hart", aldus Nesu op de clubsite.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.