Utrechtse verpleeghuizen aan Kamerleden: kom verkiezingsbeloftes na

PROVINCIE UTRECHT - De overkoepelende vereniging voor zorgorganisaties in de provincie Utrecht wil dat de nieuwe Tweede Kamerleden zorgen dat verkiezingsbeloften worden nagekomen. Dat laten ze weten in een open brief, die is ondertekend door twintig verpleeghuizen uit de regio Utrecht.
"De samenstelling van de Tweede Kamer is door de verkiezingen van vorige week ingrijpend gewijzigd", schrijven de zorgbestuurders aan de nieuwe volksvertegenwoordigers die vandaag worden geïnstalleerd. "Wat hetzelfde is gebleven is de verantwoordelijkheid die u draagt. Vanuit die verantwoordelijkheid roepen wij u op u sterk te blijven inzetten voor de kwaliteit van leven van ouderen in verpleeghuizen."

MINDER REGELS

Ze vragen de Tweede Kamer om 'goede randvoorwaarden', zodat er goede zorg kan geleverd kan worden. "Voor de verkiezingen is door politieke partijen veel gezegd over liefdevolle verpleeghuiszorg, voldoende aandacht voor ouderen en de noodzaak om na de verkiezingen voldoende middelen, meer medewerkers en minder regels te realiseren", aldus de zorgverleners.
Vandaag is volgens hen het moment voor nieuwe Kamerleden om zich uit te spreken en een boodschap mee te geven voor de kabinetsformatie. "U kunt toezeggingen uit het verleden een garantie voor de toekomst laten zijn. In de verkiezingscampagnes hebben partijen volgens de instellingen een ideaalbeeld geschetst van de toekomstige verpleeghuiszorg in Nederland. Wij vertrouwen erop dat u uw invloed nu aanwendt om dit beeld ook daadwerkelijk te verwezenlijken", schrijft de overkoepelende vereniging.

VERPLEEGHUIZEN

De open brief aan de Tweede Kamer is ondertekend door de volgende woonzorgcentra:

De Koperhorst Amersfoort

St. Pieters en Bloklands Gasthuis Amersfoort

Beweging 3.0 Amersfoort

Zonnehuisgroep Amstelland Amstelveen

Pro Senectute Amsterdam

De Bilthuysen Bilthoven

Accolade Zorg Bosch en Duin

Zorggroep De Vechtstreek Breukelen

Zorg- en Wooncentrum De Haven Bunschoten

ISZ De Brug Driebergen

De Rijnhoven Harmelen

Woonzorgcentrum Vredenoord Huis ter Heide

Amaris Zorggroep Laren

Woonzorgcentrum Maria Dommer Maarssen

Lyvore Soest

Bartholomeus Gasthuis Utrecht

Leger des Heils Midden-Nederland Utrecht

Vecht en IJssel Utrecht

Zorggroep Charim Veenendaal

QuaRijn Wijk bij Duurstede

Warande Zeist

Zorginstellingen: "Kom verkiezingsbeloftes na"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.