Posterplakoorlog in Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - Ook in de gemeente Stichtse Vecht woedt een bitter gevecht om de kiezer. Posters op billboards worden overplakt of gescheurd. Vooral GroenLinks lijkt hiervan het doelwit.
"Het is in ieder geval iemand die een hekel aan GroenLinks heeft", zegt plakcoördinator Tjeerd Schuhmacher. "Het is iemand die het niet kan hebben dat er een poster van Jesse Klaver te zien is."
Bij de Maarsseveense Plassen zou de SP zelfs een poster van GroenLinks hebben overgeplakt. Eerder werd al bekend dat in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Leusden de plakregels worden overschreden.
Vooral de SP wordt beschuldigd van "agressief plakken". Onzin, vindt de voorzitter van de SP in Leusden. "Als er ruimte is dan plakken wij gewoon drie posters. Als er geen ruimte is dan doen we dat niet. Dat vinden wij niet agressief. Wij vinden juist dat we duidelijk laten zien waar wij voor staan."
Ook Dick Jager, de voorzitter van de SP in Stichtse Vecht, is not amused. "Al bij voorbaat zeker wetend dat de plakkers van de SP Stichtse Vecht zorgvuldige mensen zijn heb ik toch maar even contact met ze opgenomen en heb ik van hen gehoord dat ze zeker geen posters van andere partijen hebben overplakt. Ik vraag mij dan ook af wie dit fabeltje/ deze, feitelijk onjuiste, beschuldiging heeft verspreid via de media!"
Jager vervolgt: "Verder zou ik nog willen opmerken dat de SP Stichtse Vecht voorstander is
van een open en eerlijke verkiezingsstrijd : wij hebben respect voor andere politieke partijen ook al zijn er veelal de nodige inhoudelijke meningsverschillen. Wij doen daarom niet aan het overplakken of verscheuren van andermans verkiezingsmateriaal."
Plakcoördinator Schuhmacher vindt het kinderachtig dat de posters worden weggehaald, maar hij laat het er niet bij zitten en plakt gewoon nieuwe posters op. Tegelijkertijd ziet hij de vernieling van het portret van Klaver ook als een teken dat GroenLinks blijkbaar als een geduchte concurrent wordt gezien. "We zien het maar als een compliment. Dat geeft het in ieder geval nog iets positiefs."
De Tweede Kamerverkiezingen zijn op 15 maart.

Posterplakoorlog Stichtse Vecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.