Grote brand bij autobedrijf Lopik, schade loopt in de tonnen

LOPIK - Bij een autohandel in Lopik is vannacht een grote brand uitgebroken. Het vuur is inmiddels onder controle, maar de schade loopt in de honderdduizenden euro's.
Omwonenden van het pand van Baars Autohandel aan de 3e Industrieweg moesten rond 3.00 uur uit voorzorg ramen en deuren sluiten. Maar het grootste gevaar is rond 6.00 uur geweken en de waarschuwing geldt niet meer.
In het pand staan auto's verdeeld over drie verdiepingen. Dus schat de brandweer dat de financiële schade erg groot is.

VAN BUITENAF

De brandweer had moeite het vuur te doven omdat ze het gebouw niet in konden. 'Grip 1' werd afgekondigd en de blussers rukten met vijf wagens plus ladderwagens uit.
Via een raampje kon de brandweer water naar binnen spuiten. Ze hebben met succes voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere panden.
In de omgeving van de brand zijn weinig tot geen woonhuizen. Het industrieterrein in Lopik ligt een stuk buiten het dorp.

RAMEN EN DEUREN

De waarschuwing om ramen en deuren te sluiten was afgegeven om het zekere voor het onzekere te nemen. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.
Het lijkt er niet op dat het hele pand als verloren kan worden beschouwd. De brandweer verwacht begin van de ochtend enkele uren nodig te hebben om binnen onderzoek te doen.
De brand ontstond op de eerste verdieping. De oorzaak is nog onbekend.

Videobeelden van de brand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.