"100 miljoen extra is niet genoeg voor goede zorg"

AMERSFOORT - Staatssecretaris Martin van Rijn is woensdag kritisch ondervraagd door medewerkers van verpleeghuis de Lichtenberg in Amersfoort. De staatssecretaris kwam naar het verpleeghuis dat onder verscherpt toezicht staat en bezocht ook nog andere zorginstellingen die op die lijst staan.
Van Rijn heeft een bedrag van 100 miljoen beloofd om de zorg in verpleeghuizen door het hele land te verbeteren. Zorgmedewerkers zijn daar blij mee, maar niet iedereen is enthousiast.
"Die 100 miljoen extra is een heel mooie aanzet, maar niet genoeg", zegt Akke Holstein, van wie haar moeder in de Lichtenberg in Amersfoort zit. "Als Beweging 3.0 (waar De Lichtenberg onder valt) goede zorg wil bieden, zou je de familie en bewoners daar ook bij moeten betrekken. Beweging 3.0 is erg geneigd om het allemaal over de hoofden heen te bespreken. Waar ze precies mee bezig zijn, weten we niet".

MEDICATIEFOUTEN

Akke Holsteijn is al jaren kritisch op de zorg die in De Lichtenberg geboden wordt. "Vanaf het moment dat mijn moeder in het woonzorgcentrum kwam wonen, werden er fouten gemaakt in de verzorging en toediening van de medicatie. Dat probeerde ik natuurlijk aan te kaarten, maar de fouten bleven terugkomen. Ik heb met iedereen gesproken, maar het is lastig afspraken maken. Er kwamen iedere keer weer nieuwe managers. Op een gegeven moment voel je je dan gewoon alleen staan."
Holsteijn zou willen dat er beter gecommuniceerd wordt met bewoners en familie. "Ken ons in je plannen, laat ons meedenken, luister naar ons. Samen staan we sterker en kunnen we er voor zorgen dat de situatie in de Lichtenberg op korte termijn verbetert."

Staatssecretaris Martin van Rijn over zijn bezoek aan De Lichtenberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.