Provincie hult zich in kerstsferen

BREUKELEN - Sinterklaas is achter de rug en dat betekent traditioneel dat de provincie zich opmaakt voor de kerstdagen. In meerdere plaatsen organiseren ondernemers kerstmarkten, parades, ijsbanen en winterwonderlanden.
De lekkerbek kan dit jaar naar de smaakvolle markt in Zeist. "We hebben lekkernijen zoals bonbons, maar er is ook kerstbier, we hebben biologische wijnen en de bakker staat er met lekkere dingen. Daarnaast zijn er sieraden, glasproducten, keramiek en zelfs complete kerstpakketten te koop", vertelt een medewerker van de markt.
Creatievelingen kunnen dit jaar naar Woerden, waar in het tijdelijke pand van de MAAKfabriek workshops worden georganiseerd. Zo kunnen deelnemers van pallethout een kertsboom of kerstkrans komen maken.
In Breukelen is een wandeling tussen drie monumentale kerken. "Die drie kerken worden met elkaar verbonden door een lang lint van waxinelichtjes. Dus de weg is makkelijk te vinden en de kerken zijn helemaal in kerstsferen gebracht. Zo wordt in de Pieterskerk kerstmuziek ten gehore gebracht", aldus de organisatie.

Kerstmarkten, parades en ijsbanen in provincie Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.