Fiscus vordert half miljoen van Magreb'90

UTRECHT - Voetbalclub Magreb'90 moet ongeveer een half miljoen euro aan de belastingdienst betalen. Dat blijkt uit de voorlopige naheffing die de Utrechtse club heeft gekregen van de belastingdienst. Dat meldt het AD.
Voorzitter Tahar Boulaid van Magreb'90, waarvan het eerste elftal in de derde divisie speelt, noemt de hoogte van de voorlopige naheffing in de krant belachelijk en kondigt juridische stappen aan tegen de belastingdienst als dit bedrag wordt gehandhaafd. "Maar ook een bedrag van 50.000 euro zou niet realistisch zijn. We hebben geen fraude gepleegd."
De hoge naheffing komt volgens Boulaid doordat de belastingdienst de transferwaarde van onder meer voormalig profspeler Nourdin Boukhari als uitgangspunt heeft genomen. Die vertegenwoordigde volgens de fiscus een transferwaarde van 300.000 euro en zou bij Magreb dan vele tienduizenden euro's moeten hebben verdiend, is de redenering. Volgens Boulaid klopt die rekenmethode niet. "Zo kom je inderdaad altijd wel aan zo'n hoog bedrag. We leggen ons hier niet bij neer."
De belastingdienst heeft onderzoek gedaan naar betalingen aan spelers van Magreb'90 in 2014 en 2015.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.