Frites voor jarig Leger des Heils Nieuwegein

AMERSFOORT/NIEUWEGEIN - Het Leger des Heils in Nieuwegein bestaat precies 35 jaar. Om dat te vieren trakteerde ondernemer Bas Valkenburg uit IJsselstein na de zondagsdienst op patat.
Normaal gesproken verkoopt Valkenburg zijn frites op hippe eetfestivals. Hij vindt dat het Leger wel wat aandacht verdient: "Ze doen hartstikke goed werk en ik wilde iets betekenen voor de hulpbehoevende medemens."
Korpsofficier Joop van Dijk zegt dat er in de loop der tijd veel veranderd is bij het Leger. Nog altijd zijn er diensten en ligt de nadruk op hulpverlening, maar inhoudelijk zijn er verschillen met 35 jaar geleden: "Vroeger kon je iemand eenmalig helpen met een maaltijd en was het daarmee klaar, nu zijn de problemen veel structureler, met mensen die grote schulden of geen onderdak hebben."
Hoewel er in de samenleving steeds minder mensen naar de kerk gaan, ziet het Nieuwegeins korps geen reden om over de toekomst te sippen: "Zo lang mensen nog in nood verkeren, maatschappelijk of geestelijk, hebben de kerk en het Leger des Heils zeker toekomst," aldus Van Dijk.

Welverdiende traktatie na de zondagsdienst

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.