Kermisrellen in Amersfoort: "Het leek wel oorlog"

AMERSFOORT - De politie heeft woensdagavond de kermis op het Eemplein stilgelegd vanwege een groep jongeren die zich heeft misdragen. Zeker drie personen zijn opgepakt, meldt een woordvoerster van de politie.
Volgens de politie veroorzaakte de groep overdag al voor overlast. "Vanavond werd dat zo vervelend dat de jongeren ook met vuurwerk begonnen te gooien tussen het kermispubliek. Dat was reden voor de politie om in te grijpen."
Nadat een persoon werd opgepakt, sloeg de vlam in de pan. "Daarop is opgeschaald en hebben we de jongeren van het kermisterrein verdreven en is besloten de kermis vervroegd te sluiten."

RUITEN INGEGOOID

Buurtbewoners melden aan RTV Utrecht dat de onrust er angstaanjagend uit zag. "Het leek hier wel een oorlogsgebied", aldus een van de ooggetuigen. Ook zijn er ruiten ingegooid van omliggende woningen. Onduidelijk is nog of dezelfde jongeren hier verantwoordelijk voor zijn.
Inmiddels wordt er in de buurt ook gespeculeerd over de aanleiding van de massale onrust rond het Eemplein. Volgens een van de betrokken jongeren zou iemand met een nepwapen hebben gezwaaid dat hij had gewonnen op de kermis. Daarna zou het zijn geëscaleerd.
De politie sluit overigens niet uit dat er op een later tijdstip nog meer aanhoudingen volgen.

Politie over onrust tijdens kermis op Eemplein
Beelden van de onrust op het Eemplein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.