"Reiziger duwde NS-medewerker bijna tussen perron en trein"

AMERSFOORT - De NS wil weten welke medewerker dinsdag een verhaal heeft geschreven op Facebook over een incident met een reiziger. Die zou een personeelslid bijna voor een wegrijdende trein hebben geduwd op het station in Amersfoort.
Op de Facebookpagina 'NS Veiligheid en Service' staat dat de medewerker aan het werk was op het perron. Op dat moment waren er grote vertragingen richting Deventer en Apeldoorn en door de grote drukte was er niet voor alle reizigers plaats.

WOEST

Een forens werd vervolgens woest, omdat hij niet meer mocht instappen. "Omdat het nog erg druk was, riep ik naar de reizigers om mij heen dat er niet meer ingestapt kon worden en de trein ging vertrekken. Hier gaven negen van de tien reizigers gehoor aan, op een reiziger na...", schrijft de medewerker.
Vervolgens werd de servicemedewerker uitgescholden. "Nadat ik de volle laag kreeg en voor alles en nog wat werd uitgemaakt door deze reiziger, begon die aan mij te trekken in de hoop er langs te kunnen. Nogmaals gaf ik aan dat dit niet meer mogelijk was en ik daar niet van gediend was."

FLINKE DUW

Daarop kreeg de NS'er een duw, die bijna fataal afliep. "Even keek ik om me heen en ineens voelde ik een flinke duw in m'n zij. Ik stond op het randje van het perron en bijna viel ik tussen het perron en de trein in, die op dat moment ging rijden."
Een woordvoerder van de NS kon nog niet zeggen of de reiziger opgespoord gaat worden. Eerst moet het bedrijf achterhalen wie het bericht geschreven heeft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.