ProVeenendaal uit college gezet

VEENENDAAL - ProVeenendaal is uit de coalitie gezet. De Veenendaalse collegefracties SGP, D66, VVD en CDA hebben het vertrouwen in de partij opgezegd, omdat ProVeenendaal wethouder Beckerman niet wil vervangen. De wethouders van de vier overgebleven partijen hebbeen namelijk forse kritiek op het functioneren van Beckerman.
De bestuurders hebben problemen met onder meer de dossierkennis van de ProVeenendaal-wethouder. Hij zou bovendien opereren als manager en volksvertegenwoordiger en niet als bestuurder. Ook verwijten ze Beckerman onvoldoende onderscheid te maken tussen de individuele belangen van inwoners en bedrijven en het algemeen belang.

SPIJTIG

De vier overgebleven collegepartijen zeggen dat ze geen andere keus hebben dan het vertrouwen in ProVeenendaal op te zeggen. "We vinden het zeer spijtig dat het niet gelukt is de goede samenwerking met de huidige vijf coalitiepartijen voort te zetten. Het is dan ook erg jammer om te constateren dat we de afgelopen weken geen oplossing hebben kunnen vinden die voor alle partijen acceptabel is", aldus fractievoorzitter Both van de SGP.
De partijen zoeken de komende tijd steun bij andere partijen, stelt Both. "Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor Veenendaal en het raadsprogramma zeer serieus en willen de komende anderhalf jaar dit programma uitvoeren met de partijen D66, VVD en CDA en vertrouwen op een constructieve samenwerking met de andere partijen in de gemeenteraad."

TELEURGESTELD

ProVeenendaal is teleurgesteld in de andere partijen. De partij en wethouder Beckerman hebben de afgelopen weken pogingen gedaan om de problemen op te lossen, zeggen ze. "Op deze handreikingen is helaas niet ingegaan", staat in een verklaring.
Burgemeester Kolff stelt in een brief aan de raad dat de manier waarop Beckerman invulling gaf aan het wethouderschap regelmatig onderwerp van gesprek is geweest. Hij benadrukt dat de collegeleden geen inhoudelijke meningsverschillen hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.