Vrijwilligers geroemd in Amersfoorts mediadebat over vluchtelingen

AMERSFOORT - In Amersfoort hebben maandagavond politici, vrijwilligers en inwoners gesproken over de komst van vluchtelingen naar Amersfoort. De avond werd georganiseerd door RTV Utrecht in samenwerking met de lokale krant De Stad Amersfoort en de Bibliotheek Eemland.
Tientallen mensen kwamen naar het mediadebat in de bibliotheek op het Eemplein. Onderwerpen als huisvesting, eventueel terugkeer en de inzet van vrijwilligers kwamen aan de orde. Iedereen is het erover eens dat dankzij de inzet van honderden vrijwilligers in Amersfoort de opvang van vluchtelingen in goede banen is geleid.

DISCUSSIE

VVD-raadslid Maarten Flikkema was een van de genodigde sprekers, net als vrijwilliger Marinka Huijssoon en GroenLinks-raadslid Astrid Jansen. Tussen de liberaal er de rest van de sprekers waren geregeld interessante discussies over de opvang en huisvesting van vluchtelingen.
Het grote probleem op dit moment in Amersfoort is huisvesting. Alle partijen zijn het erover eens dat er op dit moment te weinig woningen zijn om iedereen een plek te geven in de stad.
De avond werd gepresenteerd door RTV-Utrecht presentatrice Eva Brouwer. De omroep hoopt in de toekomst samen met De Stad Amersfoort en de bibliotheek vaker discussie-avonden te kunnen organiseren over actuele vraagstukken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.