Woningovervallers Amersfoort krijgen 3,5 jaar celstraf

AMERSFOORT - Drie mannen van 22, 21 en 20 jaar zijn door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar voor het plegen van een woningoverval in Amersfoort. De mannen drongen op 14 mei van dit jaar een woning van een jong gezin binnen en gebruikten daarbij een vuurwapen.
Een van de mannen deed zich voor als een medewerker van een energiemaatschappij. Toen de bewoner de deur opende werd hij hardhandig zijn woning ingeduwd. De overvaller dreigde met een vuurwapen en sloeg de bewoner op zijn oog. Een andere overvaller richtte een vuurwapen op de vrouw en hun acht weken oude zoontje. De vrouw vluchtte met het kind de tuin in en raakte toen gewond aan haar ribben. De baby bleef ongedeerd.

TELEFOONS EN HORLOGE

De bewoners hebben beide een posttraumatische stressstoornis aan het incident overgehouden. De man heeft blijvend schade aan zijn ooglid. De buit van de overvallers bestond destijds uit twee telefoons en een horloge. Ze werden korte tijd later op de A20 bij Rotterdam aangehouden door de politie.
Het Openbaar Ministerie eiste 5,5 jaar celstraf, maar dat vond de rechtbank te hoog vanwege 'de jonge leeftijd van de daders'. De overvallers moeten ook een schadevergoeding aan de slachtoffers betalen.

Persrechter Piet Neijt: "Het was een heel ernstig feit"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.