Weer even droge voeten in stationsgebied Baarn

BAARN - De gemeentelijke diensten in Baarn hebben het stationsgebied schoongemaakt, dat door hevige regenval blank was komen te staan. De koninklijke wachtkamer liep bijna onder en de stationskiosk was een paar uur dicht.
Voor het opruimen werd een rioleringsbedrijf uit Soest met groot materieel opgetrommeld. Nadat het water was verdwenen zag de weg nog enige tijd zwart van de modder.
Na de aanhoudende regenval kwam vanochtend de vloer van de kiosk kwam deels blank te staan en moesten reizigers met haast door het water rennen om de perrons te bereiken.

GEMEENTE

De gebrekkige afwatering rond het station van Baarn is al langer een probleem. Twee jaar geleden liep de monumentale koninklijke wachtkamer onder water.
Net als bij vorige incidenten zegt de gemeente in een reactie te werken aan de problemen, zowel op de korte als de lange termijn. Drie keer per week wordt een veegwagen ingezet om verstopping van waterkolken door boombladeren te voorkomen en twee maal per jaar worden alle kolken schoongemaakt.
Daarnaast zijn werkzaamheden aan de gang in de hoger gelegen gedeelten van Baarn, die er toe moeten leiden dat het water minder vaak doorloopt naar het lager gelegen stationsgebied.

Beelden van het ondergelopen station

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.