Oorzaak fabrieksbrand Breukelen wordt nog onderzocht

© Sander Optendrees
BREUKELEN - De brand bij plasticverwerker Blok Plastic in Breukelen is vermoedelijk ontstaan in een freesmachine. Een buurman heeft dat verklaard, maar de brandweer kan het nog niet officieel bevestigen. De politie doet onderzoek en de uitkomst daarvan wordt pas woensdag verwacht.
De machine die de brand zou hebben veroorzaakt stond vannacht te draaien op de plek van de brandhaard. De brandweer heeft het vuur onder controle en verwacht nog tot het begin van de avond bezig te zijn met nablussen.

ROOK

Het vuur in het fabriekspand van kunststofverwerker Blok Plastic aan de Merwedeweg in Breukelen ontstond dinsdagochtend rond 03.45 uur. Het pand op een industrieterrein tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de spoorlijn Utrecht-Amsterdam is helemaal verwoest.
Dikke zwarte rookwolken verspreidden zich over het spoor en richting de snelweg A2. Omwonenden werd de hele ochtend aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

ONTRUIMD

Op het bedrijventerrein staan een aantal bedrijfswoningen, deze zijn ontruimd. Ongeveer elf bewoners stonden na de ontruiming in pyjama op straat. Zij zijn opgevangen bij Hotel Breukelen. Er zijn volgens burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht geen gewonden gevallen.
Meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Verslaggever Richard Grootbod sprak `s ochtends vroeg van een "zee van zwaailichten". De brandweer gebruikte water uit het Amsterdam-Rijnkanaal bij het blussen. De brandweerlieden konden door de hitte niet naar binnen en blusten de brand van buitenaf, met behulp van hoogwerkers.

PLASTIC

Bij de fabriek in Breukelen worden verschillende kunststof producten gemaakt. In de omgeving van de fabriek rook het ook naar gesmolten plastic, zei verslaggever Rik Dogger. Hij deed rond 08.00 uur live verslag van de brand op
.

Verslaggever Richard Grootbod ter plekke bij de brand (07.05 uur)
Verslaggever Richard Grootbod bij de brand (07.40 uur)
Richard Grootbod (08.05 uur)
Beelden van de brand
Dronebeelden van het verwoeste pand

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.