'Bedreiger' mag Veenendaals gemeentehuis niet meer in

VEENENDAAL - De man die wordt beschuldigd van structurele bedreiging, belediging en laster aan het adres van de Veenendaalse burgemeester Kolff en wethouder Hollander mag niet meer zomaar in het gemeentehuis komen. Dat blijkt uit een brief die hij van de gemeente gekregen heeft.
Veenendaaler Sjoerd Hania schreef op Twitter onder meer dat Kolff een 'maffia-diender in een stasi-apparaat' is. Ook beschuldigde hij de gemeente meerdere keren van 'NSB-gedrag' en stelde hij dat het tijd werd voor 'de echte bevrijdingsdag'. Het Openbaar Ministerie gaat de bedreigingen onderzoeken.

BELEDIGD

Volgens Hania heeft het verhaal twee kanten en is hijzelf ook door de burgemeester beledigd. Van bedreiging is volgens de Veenendaler "absoluut geen sprake".
In de brief die Hania deze week van de gemeente kreeg staat dat hij gedurende het onderzoek het gemeentehuis niet mag betreden. Mocht hij dat doen, dan wordt de politie ingeschakeld. Als hij toch naar het gemeentehuis moet voor bijvoorbeeld een nieuw paspoort, dan moet hij een uur van te voren de gemeente bellen.

HOOG OPGELOPEN

De politie is op de hoogte van de maatregel, schrijft de gemeente. Maar volgens Hania weet die van niets en is de maatregel rechtsongeldig. Hij heeft de gemeenteraad gevraagd om het hoog opgelopen conflict op te lossen.
Om de juridische procedure niet te belemmeren, zeggen Kolff en Hollander verder niets over de zaak. Ze willen ook niet zeggen tegen wie er aangifte is gedaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.