Crèche in Zeist ontruimd vanwege gaslek

ZEIST - In Zeist is een kinderdagverblijf ontruimd vanwege een gaslek aan de Socrateslaan. Het gaat om 't Kleine Volkje.
Het lek is ontstaan tijdens werkzaamheden bij de naastgelegen Stichtse Vrije School (SVS). Bij de verbouwing van het schoolterrein werd per ongeluk een gasleiding geraakt.
"Deze ontbrak op de bouwtekeningen van het terrein. Vandaar dat die geraakt kon worden," aldus SVS-conrector Sven Boogert. "We gaan nu uitzoeken of er ook andere gasleidingen ontbreken."

PALEN

Er werden gaten in de grond geboord voor de omheining van een voetbalveld. "Toen er zand omhoog stoof hebben we gelijk het veldje ontruimd," vertelt SVS-leering Fabian Engelsman. De brandweer was snel ter plaatse, die de aangrenzende gebouwen ontruimde.
Ongeveer veertien kinderen van kinderdagverblijf 't Kleine Volkje zijn vervolgens ondergebracht in de aula van de Vrije School.
De situatie is inmiddels veilig, meldde netbeheerder Stedin om 15.35 uur. De uitstroom van gas is gestopt. Monteurs werken verder aan het herstel van de gasleiding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.