Plaatsing steunpilaar Moreelsebrug goed verlopen

Een van de kolommen van de Moreelsebrug werd vannacht geplaatst.
Een van de kolommen van de Moreelsebrug werd vannacht geplaatst. © RTV Utrecht
UTRECHT - Het op z'n plaats zetten van een steunpilaar voor de Moreelsebrug in Utrecht is vannacht goed verlopen. Een 144 meter hoge kraan hees de nacht ervoor vier pilaren over het spoor van Utrecht Centraal voor het tweede stuk van de brug.
"Het is uitstekend gegaan. Om 01.30 uur was het spoor buiten dienst, toen is de spanning van de bovenleiding gehaald en kon de aannemer aan de gang", vertelt projectleider Frans Jansen.
De zuilen wegen elk tien ton en dienen ter ondersteuning van de nieuwe brug. Het eerste deel van de Moreelsebrug werd eerder dit jaar al geplaatst.

PLAATSING

De komende weken worden ook de andere drie pilaren op z'n plaats gezet. "Op perron 3 en 4 gaan we ook nog zo'n kolom plaatsen en ook nog een op het voormalige busplein Oost. Dit doen we 4 en 5 oktober", aldus Jansen. Van 19 tot 24 oktober vinden er opnieuw grootscheepse werkzaamheden aan de brug plaats. Een deel van het treinverkeer zal dan verstoord zijn.
De Moreelsebrug verbindt het westelijke deel van de stad met het centrum. De gemeente Utrecht heeft grootse plannen om dit stuk van de stad verder te ontwikkelen.
Eind dit jaar moet de gehele brug af zijn.

Verslaggever Richard Grootbod bij de Moreelsebrug
"Plaatsing steunpilaar is uitstekend gegaan"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.