Grote stroomstoring in westen van provincie voorbij

Brand in dit transformatorhuisje in Vinkeveen zou de oorzaak zijn van de grote stroomstoring.
Brand in dit transformatorhuisje in Vinkeveen zou de oorzaak zijn van de grote stroomstoring. © Peters Hotnews
VINKEVEEN/ABCOUDE - Zo'n 16.000 huishoudens in het westen van de provincie Utrecht hebben maandagavond uren zonder stroom gezeten. Het ging om huishoudens in onder meer Vinkeveen, Abcoude, Nigtevecht en Loenen aan de Vecht, zo meldde een woordvoerder van Stedin.
Ook huishoudens in Nigtevecht, Wilnis, Vreeland, Baambrugge, Loosdrecht en Nederhorst den Berg meldden dat zij zonder elektriciteit zaten. Lange tijd kon Stedin niet vertellen hoelang de storing ging duren. Rond 21.45 uur hadden de meeste huishoudens weer elektriciteit. Rond 22.15 uur was het probleem volledig opgelost.
De oorzaak was een beginnend brandje in een elektriciteitsstation aan de Groenlandsekade in Vinkeveen. Dit huisje verdeelt de elektriciteit onder duizenden huishoudens. De brandweer had enige tijd nodig om het station veilig te stellen en de ruimte te ventileren.
Een groot team aan monteurs van Stedin ging daarna aan de slag. Volgens een woordvoerder was niet direct duidelijk wat de oorzaak van het probleem was. Uiteindelijk kon de schade hersteld worden.

VERKEER

De stroomstoring zorgde ook voor problemen op het spoor. Tussen Abcoude en Amsterdam reden tijdelijk geen treinen. De extra reistijd was meer dan een uur. Op Twitter meldden mensen ook dat de bruggen bij de Vinkeveense Plassen niet meer opengingen. "Denk je ff een rondje vinkeveense plassen te varen vanavond, kunnen de bruggen niet open door #stroomstoring #Vinkeveen", meldt
.
Grote problemen door de stroomstoring werden bij de gemeente Stichtse Vecht niet gemeld, zei een medewerker eerder op de avond. Wel zat iemand enige tijd opgesloten in het oude gemeentehuis van Stichtse Vecht in Loenen aan de Vecht omdat de deur niet meer openging.

REACTIES

Op Twitter werd massaal gereageerd op de stroomstoring. "Alle Tesla's in Abcoude svp naar het Marktveld. Kinderen willen telefoon opladen #stroomstoring", twitterde
aan het begin van de avond. En
zegt: "Bbq om toch warm te kunnen eten. Lukt prima."
Voor Astrid Wagemans had de stroomstoring niet eerder moeten gebeuren. "Net op tijd een nieuw e-book gedownload!" liet zij op Twitter weten.

Grote stroomstoring treft deel provincie Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.