Celstraf voor Pool die man met mes verwondde

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een 28-jarige Pool die in april iemand neerstak in een huis in Bunschoten moet vijf maanden de cel in. De rechter acht hem schuldig aan poging tot zware mishandeling en aan bedreiging van een agent.
In het huis aan de Johan Vermeerstraat woonden meerdere Polen. Adam B. kreeg ruzie met een van de mensen in de woning en pakte een mes uit de keuken. Hij riep dat hij het slachtoffer wilde doden en zwaaide met het mes. Hij raakte de man aan zijn rechterbovenarm en op het hoofd. Daarna bedreigde hij ook een toegesnelde agent met het mes. Die trok zijn pistool waarna B. het mes liet vallen en zich overgaf.
Justitie had zeven maanden cel geëist wegens zware mishandeling, maar dat is te hoog vindt de rechter omdat het gaat om een poging. Voor dit soort zaken hebben de rechtbanken vijf maanden celstraf afgesproken. Er is geen sprake van poging tot doodslag, vinden zowel justitie als de rechter.
De bedreigde agent had nog om een schadevergoeding gevraagd van 715 euro, vanwege immateriële schade. Dat is door de rechtbank niet toegekend. De agent heeft weliswaar enkele slapeloze nachten gehad na het voorval, maar de politieman heeft volgens de rechter geen geestelijk letsel opgelopen.
Adam B. is gevlucht en was niet bij de uitspraak aanwezig. Het OM beslist over twee weken, als hij niet meer in hoger beroep kan gaan, of er moeite wordt gedaan om de man op te sporen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.