Utrecht int al 19 jaar geen parkeergeld voor brommobielen

UTRECHT - Utrecht verzuimt al negentien jaar een wetsverandering toe te passen op brommobielen. In Nederland gelden voor deze autootjes sinds 1997 dezelfde parkeerregels als voor gewone auto's. De gebruiker moet dus ook betalen in gebieden waar betaald parkeren is ingevoerd.
Omdat dit in Utrecht niet gebeurt, vraagt de VVD het college van burgemeester en wethouders om opheldering. Aanleiding voor de raadsvragen is een reportage van RTV Utrecht over een brommobiel in Transwijk die al vier jaar op dezelfde plaats staat. Op deze plek geldt betaald parkeren, maar volgens de gemeente niet voor brommobielen. Utrecht ziet de autootjes als brommers en stelt dat er dus niet betaald hoeft te worden.
"Volgens Veilig Verkeer Nederland moeten brommobielen de verkeersregels van auto's volgen en zijn het '45-km auto's'. In Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is sinds de laatste aanpassing van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV) de brommobiel wel parkeervergunningplichtig", aldus VVD-raadslid André van Schie.
Hij wil weten wat nu precies het standpunt is van het college en welke mogelijkheden er zijn om het parkeren van een ongebruikt voertuig op de openbare weg of een betaald parkeerplaats te voorkomen. Hij is ook benieuwd of er een trend waarneembaar is in gebruik van brommobielen in Utrecht en of het nodig is om het beleid te evalueren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.