OM in beroep tegen Tourdreiger

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen het vonnis in de zaak van de zogenoemde Tourdreiger. De rechtbank sprak vorige week Paul G. vrij van bedreiging van renners en publiek tijdens de Utrechtse Tourstart.
Het OM is het niet eens met de vrijspraak, onder meer omdat de man eerder al bedreigingen heeft geuit en ook waar heeft gemaakt. Verder werd hem wel 9 dagen celstraf opgelegd voor het bezit van een neppistool en patronen. Die straf vindt het OM te laag. "Dat zou betekenen dat jurisprudentie zich kan vormen dat dit een passende straf is voor dit feit", zegt een woordvoerder van het OM. "En dat vinden wij niet."

CELSTRAF

De Utrechter hoefde de 9 dagen celstraf overigens niet uit te zittten, omdat hij die periode eerder al in voorarrest zat. De rechter vond wel dat G. hulp nodig heeft, maar wilde die niet opleggen. Daarvoor zouden hulpinstanties verantwoordelijk zijn.

WAANBEELDEN

Enkele dagen voor de Tourstart had G. waanbeelden en dromen waarin hij onder meer met een bom in het publiek ging staan en zuur naar de wielrenners gooide. Met deze informatie klopte hij aan bij zijn wijkagent. Dat leidde enkele dagen later tot zijn aanhouding.
De Utrechter heeft trouwens een fors strafblad. Zo kaapte hij eerder een vliegtuig en gooide zwavelzuur over de Nachtwacht in het Rijksmuseum. Het Openbaar Ministerie had tbs tegen de man geëist.

Het OM over het beroep tegen de Tourdreiger

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.