'Stevige' groei zonnepanelen in provincie

PROVINCIE UTRECHT - Op steeds meer woningen in de provincie Utrecht verschijnen zonnepanelen. Netbeheerder Stedin heeft het over een 'stevige' groei.
Bij Stedin zijn in Utrecht 4262 huishoudens bekend die één of meer zonnepanelen op het dak hebben staan. In de statistieken van de netbeheerder hebben alleen Hagenezen meer panelen op hun dak. In Amersfoort zijn er 2833 huizen met zonnepanelen, in Houten 1300 en in Nieuwegein 800.
De informatie over de zonnepanelen is belangrijk voor Stedin, die daarop zijn capaciteit moet afstemmen. "We weten dat het grootste deel van de duurzaam opgewekte energie niet direct wordt gebruikt, maar wordt teruggeleverd aan onze elektriciteitsnetten", zegt directeur Judith Koole van Stedin. "Wanneer we niets doen kan dit problemen opleveren. Je kunt nu eenmaal niet steeds meer energie op dezelfde kabels kwijt."
Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in de provincie Utrecht, het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de haven van Rotterdam en een deel van Friesland. De netbeheerder hoopt dat mensen hun zonnepanelen, HR-ketel of een windmolen registreren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.